• 1403/05/30 - 18:58
  • - تعداد بازدید: 192
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

توسعه حدود ۸۰۰ هکتاری کشت علوفه زمستانه در سال/ تولید ۱۲ تن هسته‌های اولیه بذری در مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران

 
 مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران، سالانه در حدود ۸۰۰ هکتار از اراضی، الگوی کشت علوفه زمستانه در راستای افزایش بهره‌وری و مصرف بهینه آب و انرژی با مشارکت بخش خصوصی و مردمی اجرا می‌کند.
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد ماه در نشست خبری در حاشیه تور رسانه‌ای اعلام کرد: با توجه به بارش کم و خشکسالی و در راستای اصلاح الگوی کشت، تولید علوفه در تابستان باید به  زمستان منتقل شود.
مسعود ترابی افزود: ما در راستای تقویت سفره‌های زیرزمینی آب باید در زمینه تاریخ کشت و فرار از خشکی اقدام کنیم و در بازه زمانی اواسط خرداد تا اواسط مرداد علوفه و یا سایر محصولات زراعی تولید نکنیم.
وی تصریح کرد: توسعه الگوی کشت علوفه زمستانه با کاهش بروز فرونشست زمین نیز ارتباط دارد، زیرا الگوی تولید علوفه زمستانه در اصل منجر به مصرف کمتر سفره‌های آب زیرزمینی می‌شود. 
سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران ادامه داد: کشوری که متوسط بارش آن ۲۵۰ میلی‌متر است و تبخیر و تعرق نزدیک به ۳ هزار میلی‌متر دارد، نباید کشاورزی تابستانه داشته باشد و ما در مناطقی که آب کم داریم باید کشت علوفه را به زمستان منتقل کنیم.
وی اظهار داشت: با تولید علوفه زمستانه سیلویی، حدود ۲ میلیارد مترمکعب آب کمتر مصرف می‌شود ‌.
ترابی توضیح داد: با هر مترمکعب آب در فصل تابستان چهار تا پنج کیلوگرم علوفه سیلویی و در فصل زمستان با همین میزان آب به دلیل تبخیر و تعرق کمتر می‌توان ۱۳ تا ۱۴ کیلوگرم از این محصول را تولید کرد‌.
وی گفت: میزان تبخیر آب به دلیل شرایط اقلیمی در کشور بالا است و  در هر کشت با تبخیر آب روبرو هستیم.
سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران خاطر‌نشان کرد: برای تغییر الگوی کشت علوفه تابستانه به زمستانه و حل مشکلات کشاورزان، با بخش خصوصی تعامل می‌کنیم.
وی با اشاره به اهمیت اجرای آبخیزداری تصریح کرد: با توجه به بالا بودن میزان تبخیر آب در کشور، بزرگترین اشتباه استراتژیک این است که به جای آبخیزداری و ذخیره آب در سفره‌های زیرزمینی، سد بسازیم.
ترابی افزود: در برخی نقاط کشور گاهی بیش از ۳ هزار میلیمتر تبخیر آب داریم.
وی با بیان این که این مرکز تحقیقاتی دارای بخش آبخیزداری و بهره‌وری آب است، اذعان داشت: سال گذشته در آبخوان این مرکز هنگام بارش باران، سه مرحله آبگیری داشتیم که به ذخیره بیش از یک میلیون مترمکعب آب در سفره‌های زیرزمینی کمک کرد.
سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با ارایه گزارشی از عملکرد و دستاوردهای این مرکز تحقیقاتی گفت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران سالانه ۱۰ تا ۱۲ تن هسته‌های اولیه بذری برای کشور تولید می‌کند و تاکنون از جمله ۱۰ رقم گندم و ۵ رقم گلرنگ را معرفی کرده و یا در معرفی آن نقش داشته است.
وی افزود: در این مرکز ۳۰۰ ژرم پلاسم پنبه نگهداری، حفظ و احیا می‌شود و برای آزمایش کیفیت آن، برنامه ویژه داریم.
ترابی با اشاره به بخش تخصصی گلخانه در این مرکز بیان داشت: برای صرفه‌جویی مصرف آب در تولید سبزی، صیفی و محصولات جالیزی باید به سمت فضای گلخانه‌ای و حفاظت شده حرکت کنیم.
وی درباره اهمیت صرفه‌جویی آب در گلخانه‌ها ادامه داد: برای تولید یک کیلوگرم محصول جالیزی در فضای باز ۳۰۰ تا ۴۰۰ لیتر آب، در فضای گلخانه‌ای ۲۴ تا ۲۵ لیتر آب و در کشت هیدروپونیک ۳ تا ۴ لیتر آب مصرف می‌شود.
سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران، تولید عوامل بیولوژیک برای مبارزه با آفات و بیماری‌ها در گلخانه‌ها و کاهش مصرف سموم و تولید نهال پیوندی خیار بر روی کدو را از دیگر اقدامات این مرکز در حوزه گلخانه‌ها نام برد.
وی ادامه داد: تربیت ۱۴۰ دانش‌آموز کشاورزی، آموزش ۲۹۹۵ کشاورز، آموزش سربازان و آموزش  ۵۰۰ زندانی در حوزه کشاورزی از دیگر اقدامات مرکز در بخش آموزش است.
بنابراین گزارش، خبرنگاران در این تور رسانه‌ای که به همت سازمان جهادکشاورزی استان تهران برگزار شد، از ایستگاه مرکزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران در حوالی شهرستان ورامین بازدید و از نزدیک در جریان اجرای طرح‌های مربوط به کشت ذرت علوفه‌ای، پنبه و کنف قرار گرفتند.
  • گروه خبری : اخبار روز
  • کد خبر : 181655
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید